Long-chain Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids in Natural Ecosystems and the Human Diet: Assumptions and Challenges

Описание

Тип публикации: статья из журнала

Год издания: 2019

Идентификатор DOI: 10.3390/biom9090485

Ключевые слова: culinary treatments, docosahexaenoic acid, eicosapentaenoic acid, eutrophication, fish, nutritive quality

Аннотация: Over the past three decades, studies of essential biomolecules, long-chain polyunsaturated fatty acids of the omega-3 family (LC-PUFAs), namely eicosapentaenoic acid (20:5n-3, EPA) and docosahexaenoic acid (22:6n-3, DHA), have made considerable progress,

Ссылки на полный текст

Издание

Журнал: Biomolecules

Выпуск журнала: Vol. 9, Is. 9

ISSN журнала: 2218273X

Издатель: NLM (Medline)

Персоны

  • Gladyshev Michail I. (Russian Acad Sci, Siberian Branch, Inst Biophys, Akademgorodok 50-50, Krasnoyarsk 660036, Russia; Siberian Fed Univ, Svobodny Av 79, Krasnoyarsk 660041, RussiaReview)
  • Sushchik Nadezhda N. (Russian Acad Sci, Siberian Branch, Inst Biophys, Akademgorodok 50-50, Krasnoyarsk 660036, Russia; Siberian Fed Univ, Svobodny Av 79, Krasnoyarsk 660041, RussiaReview)

Вхождение в базы данных